Шапка

Тиждень науки у мовно-літературній та іншомовній освітніх галузях


На початку березня в ЧОНЛ відбувся тиждень науки у мовно-літературній та іншомовній освітніх галузях.

Його мета - залучення учнівства до наукової, навчально-дослідницької, дослідницько-експериментальної, конструкторської, винахідницької та пошукової діяльності за інтересами та формування у них універсальної наукової картини світу, поглиблення знань у мовній, літературній та іншомовній освітніх галузях, розвитку їх творчих та інтелектуальних здібностей, підвищення професійної майстерності вчителів, упровадження інноваційних технологій в освітній процес та забезпечення надання якісних освітніх послуг.

 
У рамках Тижня вчителями мови та літератури проведені інтерактивні уроки:
  • «Українські письменники – поліглоти» (Марина Кияшко),
  • англійською про українське. «Excuse me, who is Taras Shevchenko?» (Ніна Сібіль);
  • урок-обговорення «Актуальність мовного питання: паралелі між сучасністю та антиутопією Дж. Оруела», урок-дослідження «Sense the language through poetry» (Тетяна Новицька);
  • урок-роздум про складне речення та нові сенси життя (Галина Сердюк);
  • дослідження новинок сучасної української жанрової літератури «Де шукати українського Стівена Кінга?» (Іван Баран);
  • інтерактивний урок «Мовний герць», урок-дослідження «Пророцтва Шевченка й сьогодення» (Наталія Голуб);
  • міжпредметна студія «Екологія крізь призму Біблії. Роздуми над повістю Е. Хемінгуея “Старий і море”» (Олександр Чеван);
Відбулися комунікаційно-пошуковий практикум «Історичні цікавинки. Українознавство» (Марина Кияшко) та «Поетичний вернісаж» (Галина Сердюк).
Протягом Тижня наук учні й учениці 1-го курсу створювали віртуальну галерею «Жінки, які змінювали світ» на платформі Padlet, у своїх постерах англійською мовою висловлюючи шану і захоплення жінками, які рухали світ. Серед 14 жінок у галереї є відомі державні діячки та громадські активістки, актриси, модельєрки, науковиці, співачка, художниця і захисниця України у російсько-українській війні.