Шапка

Триває активна профорієнтаційна робота серед учнівства 2 курсу ЧОНЛ


Для учнів та учениць суспільно-гуманітарного профілю два тижні нового року в ліцеї були спрямовані на пошук відповідей щодо питань:

як краще підготуватися до НМТ, який вибір зробити щодо ВИШів України та світу, які професії нині популярні, а за якими - майбутнє?

Відповіді активно шукали під час зустрічей з представниками вищих навчальних закладів міста, із випускниками й випускницями, які вже зробили свій вибір.
Дуже змістовними та інформативними були зустрічі з представниками Пенітенціарна академія України (відбулася зустріч для всього другого курсу).
Ще один яскравий заклад вищої освіти - Національний університет «Чернігівська політехніка». Особливо вдячні Шакун Наталії Валеріївні, завкафедри філософії та суспільних наук НУ «Чернігівська політехніка». Виявляється, що цей виш має цікаві для гуманітарного класу факультети, зокрема «Філософія і суспільні науки» з освітньою програмою «Аналітика суспільно-політичних процесів», де можна отримати професію аналітика із суспільно-політичних питань, фахівця із зв’язків з громадськістю тощо. Тобто активно долучитися до реалізації громадських ініціатив та просвітницької роботи.
Дуже вдячні нашим випускницям гуманітарного профілю 2023 року Дем’янченко Вероніці, Алерт Мирославі, Соколенко Ірині, Полянській Дарині. Учнівство отримали слушні поради, як морально налаштуватися на здачу НМТ, як максимально успішно використати останній семестр для підготовки до іспитів, як правильно розставити пріоритети, що робити, якщо помилився з вибором тощо.
Сподіваємося , що учні й учениці відчувають себе більш впевненішими і дякуємо всім причетним за два профорієнтаційні тижні!