Шапка

16 листопада у всьому світі відзначався Міжнародний день толерантності


Учнівство та педагоги ліцею також долучилися до світової спільноти, яка активно пропагує та втілює у життя положення, зафіксовані у Декларації принципів терпимості.

Протягом цього дня відбулися ряд активностей: ранкова акція «Комплімент: від серця до серця», просвітницький радіоефір «Толерантність – шлях до миру», інтерактивний захід «Парашут толерантності». Усі вони привертали увагу старшокласників до теми толерантності у суспільстві, спонукали замислитися над своїми особистісними рисами у контексті цивілізованої комунікації з іншими людьми, сприяли створенню атмосфери взаємоприйняття та взаємозацікавленості.
Учасники й учасниці активностей висловлювали віру у те, що Україна обов’язково долучиться до країн з високим рівнем толерантності. А це можливо лише за умови кропіткої роботи кожного й кожної над собою, виробляючи у собі риси толерантної людини: чуйність, почуття такту, доброзичливість, коректність, неупередженість. Та ця робота над собою того варта. Бо високий рівень толерантності – це запорука уникнення війн та конфліктів.