Шапка

Педагогічна команда ліцею під час ретриту "Конфлікти та їх вирішення через комунікацію" вчилися працювати з власним "Я"


Як показують наукові дослідження, якщо людина реалізується як особистість, вміє аналізувати емоції, почуття,

є самозарадною, то її стосунки в колективі будуть відрізнятися партнерськими якостями, доброзичливістю й налаштуванням на співпрацю.
Педагогічна команда ліцею під час ретриту "Конфлікти та їх вирішення через комунікацію" вчилися працювати з власним "Я", шукали відповіді на питання, що необхідно "Мені" сьогодні, як жити для "Себе". А також проаналізували конфліктні ситуації, які сталися в житті та зробили висновки на основі цієї вправи. Разом з тим відчули підтримку колективу, емпатію й гармонію від перебування разом.

На жаль, часто освіта зводиться до здобуття сухих знань, відповіді на конкретні питання. Але ж де тут людина з її почуттями, ставленням, світовідчуттям? На щастя, освіта ліцею відрізняється багатогранністю й залученням емоційної, психологічної складової учнівства до сприйняття інформації. І сьогоднішнє заняття для вчительства точно трансформується через ще якісніші уроки й позанавчальну діяльність для дітей.
Спасибі всім, хто долучилися до організації ретриту, адміністрації ліцею й тренеру Yuriy Trofimenko за можливість глибше пізнати себе.